maanantai 8. elokuuta 2011

Pippurinen possukastike

SSS, sika, sipuli ja soija.. Siinä kyllä yksi toimivimmista yhdistelmistä mitä oon löytänyt. Jos ruoka onnistuikin, hermot meni kyllä tähän koppiin, paistinpannun pesu kastelee koko keittiön, eikä toi possun voissa käristäminenkään kaunista jälkeä jättänyt. No sitten tiskataan kaikki astiat ennen käyttöä, valintojen maailma, voista ja rasvasta en luovu :D



Kastike:
Marinoimattomia rypsipossun suikaleita
1 Keskikoinen keltasipuli suikaleina
2 Kynttä valkosipulia
2 dl Kermaa(15% ruokakerma, käy toki kuohukin)
3rl Voita paistamiseen

Mausteet:
Soija
Mustapippuri
Rosepippuri
Hyppysellinen sokeria, alle 1/2tl riittää

Paista possut voissa kuumalla pannulla ja kaada kattilaan, lisää soijaa lihojen päälle. Pienennä lämpöä, lisää voita pannulle ja paista huuhtelematta pannua sipulit ja valkosipuli. Kaada sipulit kattilaan ja kiehauta vielä loput maut pannulta tilkalla vettä. Mausta pippurilla, rosepippurilla, soijalla, lisää kerma ja anna kiehua sopivasti pikkuisen kasaan. Kokeile maku, lisää sokeri, tarvittaessa soijaa ja pippuria lisää.

Tarjoile perunoiden kanssa, annostele ja rouhaise vielä pikkuisen koristeeksi rosepippuria. Lisäkkeenä toimii hyvin parsakaali höyrytettynä.

Helppo ja taatusti onnistuva ruoka, kannattaa varoa, ainoa millä voi pilata on liika soija ja liian pieni voin määrä. Toki liesituuletin olis ihan kiva, mutkun mutku eipä ole..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti