tiistai 19. heinäkuuta 2011

Jäähdytetty After Eight suklaakakku

Jäähdytetty suklaajuustokakku, läksiäispippaloista, kiitokset toteutuksesta Jasmiinalle! Eli idea lähti siitä, että piti saada käyttöä pari vuotta vanhoille after eighteille. Vähän olivat jo komuisiksi päässeet, mutta maistuivat edelleen hyville. Jasmiina mestarillisena leipurina sai sitten toteuttaa niistä jotain ja onnistui kyllä loistavasti! Sokeria ei välttämättä tarvitse lisätä, mutta makeasta pitävälle resepti suoraan toimii! After eightit sen verran makeampia kuin tavallinen tumma suklaa, että lisäsokeria kannattaa miettiä.

Alla siis ohje:


50 g voita pehmitettynä
400 g tuorejuustoa notkistettuna
2 munaa kevyesti vatkattuna
5 rkl hienosokeria
n.150-200 g after eightejä sulatettuna
Keksipohja: 200 g digestive- tai kaurakekeksejä ja 75g voita


1. Voitele 23 cm:n irtopohjavuoka ja painele keksipohjataikina vuoan pohjalle

2. Vatkaa suuressa kulhossa tuorejuusto, munat, sokeri, voi ja sulatettu suklaa sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. ( Lisäsin sulatettuun suklaaseen lorauksen kermaa, joka teki siitä pehmeämmän)

3. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli. Kakku on silloin hieman vetelä, mutta jos siitä haluaa tiukemman niin suosittelen laittamaan pakastimeen ja kun sen ottaa sieltä niin antaa vähän sulaa. Silloin se on hieman jäätynyttä, mutta erittäin hyvää.

Lisukkeena käytettiin jäisiä vadelmia, ihan ok, muttei toiminut niin hyvin kuin mud caken kanssa. Suli suussa, kuvia ei jostain syystä ehditty ottaa, ennen kuin kakku oli jo paremmissa suissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti