maanantai 6. lokakuuta 2014

Kermainen Currykana

Vihdoin saa olla kotona, ei joka ikinen viikko reissussa syömässä keskinkertaisia ylihinnoiteltuja ravintolaruokia, jotka usein lilluu rasvassa. Koulu alkanut ja ensimmäisten viikkojen pippalointi takana, pitänee taas opetella uudelleen ruoanlaitto! Pieniä käynnistymisvaikeuksia ollut, edellinen päivitys oli näemmä keväältä, mutta nyt olisi tarkoitus taas ryhdistäytyä :D Syksyn ja talven plan A olisi opetella halvemmat ja opiskelijan kukkarolle sopivat ruoat ja raaka-aineet. Ei kuitenkaan missään tapauksessa laadusta tinkimällä, vaan oikeista paikoista ostamalla hyviä raaka-aineita. Monta ihanan rasvaista lihapalaa on kokeilematta ja painekattilakin pölyttynyt jo kaapin pohjalla tarpeeksi kauan. Nyt kuitenkin yksi omista lemppareista, Currykana, ah aina yhtä hyvää!


Marinadi:
2 Valkosipulinkynttä
Tuoretta inkivääriä
Salottisipuli
2rl Soijaa
1tl Punaista currytahnaa
1tl Kurkumaa
1tl Tuli ja leimaus chilikastiketta
Loraus rypsiöljyä
Loraus vaaleata oliiviöljyä
Suolaa

450g Kanaa
2dl Kuohukermaa
Hunaja, tarvittaessa suolaa ja currya.

Aloita marinadin  teko murskaamalla huhmarissa tms. valkosipuli ja inkivääri tahnaksi ripauksen suolaa kanssa. Tämän jälkeen lisää kulhoon öljyä ja kaikki ainekset, sekoita ja maista. Sekoita kanat marinadiin ja anna maustua/lämmitä n. tunti. Paista kuumalla pannulla kanat sopivissa erissä ja kaada kattilaan. Lisää loraus kermaa viimeiseen erään ja kiehauta kaikki maut mukaan kastikkeeseen. Lisää loppu kerma, kiehauta kastike ja tarkista maut, tässä vaiheessa lisää hunaja, jottei se pala pannuun ja tarvittaessa lisää suolaa ja currya. Tarjoile esim riisin, nuudeleiden tai vaikka perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti