maanantai 12. marraskuuta 2012

Calvadoksella sävytettyä smetanakanaa

Piiiitkästä aikaa maanantaina kotona ja ehtii tekemään itse ruokaa. Ruokakaupassa käynnistä alkoi olla niin pitkä aika, että haahuilin kuin päätön kana siellä, tietämättä mitä nyt sitten ylipäätänsä ostaisi! Ehkä hieman noloa myöntää, mutta paistinpannusta piti pestä aluksi pölyt pois! No eipä tätä riemua nyt niin kauaa kestä, huomenna taas tien päälle, ideoita tosin alkaa olemaan päässä jo halkeamiseen asti. Samaa ei voi sanoa Fransmannin ja muiden ravintoloiden ruoasta, kaikella on rajansa ja mulla ravintoloiden osalta alkaa mittari olla taas toistaseks melko punasella.



Tutulta varastin idean calvadoksen yhdistämisestä kanaan, pakko myöntää, että jalojuomien yhdistelyä pitää jatkaa, tulee ihan uusia sävyjä makuun! Alunperin yksi ilta mielessä pyöri calvadoksessa ja curryssa marinoitu kana, jonka lisukkeeksi samalla pannulla olisi tullut karamelisoituja omenoita ja lohkojaperunoita. Nyt mentiin kuitenkin vähän simppelimmällä versiolla, valmistukseen kuluu n. 20min, pastan saa laittaa kiehumaan melkein samaan aikaan kuin kanat.

Kanan filesuikaleita
Smetanapurkki
1,5rl Mangochutney
Currya
Suolaa
Loraus calvadosta.

Paista kanat kuumalla pannulla, lisää paiston sekaan currya. Kun kanat on paistuneet, kaada pannulle calvadosta ja anna alkoholin kiehua pois. Lisää sekaan chutney, smetana ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Tarjoile pastan tai riisin kera, lisäkkeenä salaattia.

Maku oli omaan suuhun miellyttävä, hiukan paahteinen, makea, mutta tulinen mango yhdistettynä täyteläiseen smetanaan ja calvadoksen tuomaan tammeen toimi yhdistelmänä hyvin. Kokeita pitää jatkaa pikapuoliin, konjakki, viski, rommi ja moni muu odottaa kaapissa kokeiltavaksi ;)

2 kommenttia: